• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Для батьків
Медогляд і щеплення учнів - 2020
Правила безпечної поведінки під час літніх канікул (https://youtu.be/pqYGY9_jHLA)
Електронні заяви до 1 класу (посилання)
Рекомендації щодо протидії вірусним інфекціям

Правила безпечної поведінки для учнів

Антибулінгова політика Новогуйвинської гімназії

Єдині вимоги для здобувачів освіти - 2020

МЕМОРАНДУМ співпраці між усіма учасниками освітнього процесу: вчителями, учнями, батьками

ОБЕРЕЖНО - ГРИП!!!

Шановні батьки!

Доводжу до Вашого відома, що кожен вчитель гімназії проводить додаткові індивідуальні або групові консультації для учнів 5 - 11 класів. Розклад цих занять розміщено на другому повесрсі гімназії поруч з розкладом уроків.

З повагою директор гімназії Л.І.Мозгових

Невакцинованим дітям не можна відвідувати дитячі садки: що означає постанова Верховного Суду

Верховний Суд України своїм рішенням підтвердив, що вакцинація є обов’язковою, а невакцинованим дітям не можна відвідувати дитячі садочки.

Батьки можуть обирати форму навчання дитини, але держава встановлює певні правила реалізації такого права, щоби враховувались не лише права дитини на дошкільну освіту, а й забезпечувалась безпека та здоров'я всіх дітей.

Це рішення — остаточне у справі, яка розглядається в судах різних інстанцій ще з 2016 року, та не підлягає оскарженню.

Рішення Верховного Суду є першим на такому рівні і вкрай важливим для розуміння норми закону про недопущення невакцинованих дітей до навчання у школі чи дитячому садку. Верховний Суд є найвищим судовим органом у системі судів загальної юрисдикції, який зокрема забезпечує однакове застосування норм права судами різних спеціалізацій. МОЗ України сподівається, що суди по всій Україні враховуватимуть це рішення у своїй практиці.

Нагадаємо, згідно з діючими нормами закону відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень, або у дитини є медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”).

Вакцинація є питанням національної безпеки. Лише щеплення може захистити від смертельно небезпечних хвороб. Так званий колективний імунітет, коли від певної хвороби вакциновані щонайменше 95% населення, створює своєрідний щит: захищає від хвороби людей, які не можуть вакцинуватись з медичних причин, зупиняє розповсюдження вірусів і зупиняє спалахи. Внаслідок відсутності колективного імунітету, років недовіри до вакцинації нині маємо масштабний спалах кору: з початку спалаху, з літа 2017 року, на кір захворіли більше 100 тис. людей, 38 з яких померли.

Нині безоплатно вакцинуватись від кору можуть як діти, так і дорослі - МОЗ України скасувало вікові обмеження. Отримати щеплення можуть навіть ті діти, які мають фальшиву довідку, але насправді не були вакциновані. Паралельно Міністерство працює над унеможливленням маніпуляцій і підроблених довідок у майбутньому. Із запровадженням електронної медичної картки всі дані про щеплення вноситимуться в електронну систему.

НАКАЗ про прийом дітей до 1 класу, 2019 рік

ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ (ПОРАДИ)
Міністерство освіти і науки України : Школа має знати про причини відсутності дитини. Батьки зобов'язані повідомляти школу про причини відсутності дитини. Про це розповіла міністр освіти Лілія Гриневич у відео спеціального проекту «Правила школи». За словами міністра, якщо дитина не відвідує школу з сімейних обставин, то тоді батьки мають надати відповідну пояснювальну записку. Якщо дитина захворіла, то обов'язково необхідно надати школі довідку про те, що дитина вже здорова і може відвідувати колектив. «Важливо знати, що згідно законодавства, якщо учень чи учениця не відвідує школу впродовж 10 днів поспіль без пояснення причини, заклад зобов'язаний повідомити поліцію або службу у справах дітей. Тому, якщо ваша дитина захворіла або не відвідує школу з поважних причин, будь ласка повідомте класного керівника в перший день її відсутності», - сказала Лілія Гриневич.
ПОРАДИ БАТЬКАМ МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ
Розклад роботи факультативів, гуртків, спортивних секцій Новогуйвинської гімназії на І семестр 2017 - 2018 н.р.

НАКАЗ

«26» січня 2017року смт.Новогуйвинське № 20

Про затвердження «Положення про

здійснення благодійної діяльності у

Новогуйвинській гімназії» та «Порядку

здійснення благодійної діяльності»

Відповідно до ст.38 Закону України «Про загальну середню освіту», п.95 «Положення про загальноосвітній навчальний заклад»

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити «Положення про здійснення благодійної діяльності у Новогуйвинській гімназії».

2. Затвердити «Порядок здійснення благодійної діяльності у Новогуйвинській гімназії.

3. Заступнику директора гімназії з навчально-виховної роботи Власенко В.В. до 31.01.2017 року оприлюднити документи на веб-сайті гімназії та стенді «До уваги батьків» про здійснення благодійної діяльності.

4. Секретарю гімназії Войтенко І.М. до 31.01.2017 року довести до відома «Положення про здійснення благодійної діяльності у Новогуйвинській гімназії» та «Порядок здійснення благодійної діяльності у Новогуйвинській гімназії» до педагогічного колективу під розпис.

5. Класним керівникам 1-11 класів до 10 лютого 2017 року:

- Довести до відома батьків «Положення про здійснення благодійної діяльності у Новогуйвинській гімназії» та «Порядок здійснення благодійної діяльності у Новогуйвинській гімназії».

- Провести роз’яснювальну роботу серед батьків учнів про юридичну відповідальність за збір благодійних внесків всупереч чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Директор гімназії Л. І. Мозгових

Положення

про здійснення благодійної діяльності у Новогуйвинській гімназії

1. Це Положення є актом, зведені норми права якого у відповідності до чинного законодавства визначають права, обов'язки та відповідальність учасників благодійної діяльності у Новогуйвинській гімназії (далі-Гімназії).

2. У цьому Положенні терміни вживаються у значенні закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» та інших нормативно-правових актів. З метою виключення різного тлумачення окремих термінів надається їх визначення.

1) Бенефіціар - набувач благодійної допомоги - Новогуйвинська гімназія, що одержує допомогу від одного чи кількох благодійників для досягнення цілей основної діяльності.

2) Благодійник - дієздатна фізична особа або юридична особа приватного
права (у тому числі благодійна організація), яка добровільно здійснює один чи
декілька видів благодійної діяльності для потреб фінансування набувача, за
визначеними ним конкретними цілями використання наданих коштів та
напрямами видатків .

Не є благодійником батьківські комітети, піклувальні ради та органи громадського самоуправління.

3) Благодійна допомога - допомога, яка надходить на користь набувача у вигляді коштів або майна (безоплатно виконаної роботи, наданої послуги).

4) Благодійний внесок - безоплатне надання благодійником безпосередньо Гімназії (набувач) коштів для потреб фінансування за напрямами видатків, визначеними благодійником, а також як товари, роботи, послуги.

5) Благодійна пожертва - безоплатна передача благодійником коштів, іншого майна у власність бенефіціарів для досягнення певних, наперед обумовлених цілей благодійної діяльності.

Благодійні внески та пожертви мають виключно встановлений набувачем цільовий характер та здійснюються під визначені умови та напрями її використання в межах потреб фінансування.

3.Основні принципи благодійної діяльності:

1) Благодійна діяльність здійснюється у правових формах і в порядку, передбачених законодавством про благодійну діяльність .

2) Суб'єкти благодійної діяльності діють відповідно до закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», здійснюють свої права та виконують обов'язки у межах договорів та актів законодавства про благодійну діяльність.

3) Благодійні внески є додатковим джерелом фінансування обґрунтованих потреб Гімназії.

4) Безкорисливість, що свідчить про надання допомоги без будь-якої вигоди та відсутності мети на одержання прибутку, винагороди або компенсації благодійнику.

5) Добровільність - діяльність, яка здійснюється за власним волевиявленням та спонуканнями, що є морально-етичне підґрунтя, без будь-якого примусу та втручання з боку інших осіб та суб'єктів владних повноважень.

6) Цільова спрямованість – благодійні внески, як частина бюджетних коштів, використовуються тільки на цілі, визначені бюджетними призначеннями та бюджетними асигнуваннями під визначені умови і напрями їх витрачання в межах встановленого порядку використання бюджетних коштів.

4.0сновні види благодійної діяльності у Гімназії:

Основними видами індивідуального чи спільного здійснення благодійниками

благодійної діяльності у Гімназії є надання благодійних внесків у грошовій формі, а також товарів, робіт, послуг.

5.Цільове спрямування благодійної діяльності:

Цільовою є благодійна допомога, що надається під визначені умови та напрями її витрачання, а не цільовою вважається допомога, яка надається без встановлення таких умов або напрямів .

Напрями витрачання благодійних внесків є конкретні дії (заходи) благодійної діяльності, спрямовані на досягнення певного очікуваного результату, визначені відповідними планами та програмами.

Умовами витрачання благодійних внесків є необхідні обставини, які роблять можливим досягнення певного очікуваного результату. Основні умови витрачання благодійних внесків зазначені в Порядку здійснення благодійної діяльності.

6. Права благодійника:

1) Надавати благодійну допомогу у межах, наданих договором або актами цивільного законодавства, спрямованих на основну діяльність навчального закладу та зміцнення матеріально-технічної бази.

2) Укладання договору про надання благодійної допомоги.

3) Вибір виду благодійної діяльності.

4) Наперед обумовлювати мету, на яку надається благодійна допомога.

5) Контроль за використанням благодійних внесків.

6) Вимагати розірвання договору про надання благодійних внесків, якщо вони використовуються не за призначенням.

7) Зміна цілей та порядку використання благодійного внеску.

8) Отримання документу, що підтверджує надання благодійних внесків.

9) Отримання податкових пільг, визначених законодавчими актами.

7. Обов'язки благодійника:

При здійсненні благодійної діяльності благодійник зобов'язаний неухильно додержуватися законодавства про благодійну діяльність, виконувати обов'язки у межах, встановлених договором або актом цивільного законодавства.

8. Права набувача:

Одержувати допомогу від одного чи кількох благодійників для досягнення цілей, визначених законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» у межах, наданих договором або актами цивільного законодавства .

9.Обов'язки набувача:

1)Отримувати благодійні внески виключно для потреб фінансування Гімназії відповідно до затверджених нормативів.

2) Використовувати благодійну допомогу за визначеними умовами та напрямами.

3) Розпоряджатися в установленому порядку благодійними внесками.

4) Повідомити благодійників про припинення отримання благодійних внесків, якщо потреби фінансування Гімназії забезпечені.

5) Забезпечити доступність інформації про благодійну діяльність відповідно до законодавства.

6) Звітувати про свою діяльність про залучення додаткових джерел фінансування та їх раціональне використання.

10.Відповідальність суб'єктів благодійної діяльності за порушення законодавства:

Суб'єкти благодійної діяльності несуть відповідальність за порушення законодавства про благодійну діяльність у порядку, встановленому законом.

Порядок

здійснення благодійної діяльності у Новогуйвинській гімназії

Цей Порядок встановлює механізм визначення обсягу цільового залучення благодійних внесків та їх використання.

1.Визначення обсягу залучення благодійних внесків при складанні проектів кошторисів та їх цільового використання.

1.1 При складанні, розгляду і затвердженні кошторисів директор гімназії здійснює наступні дії:

1) Визначає напрями витрачання благодійних внесків на конкретні дії (заходи), спрямовані на досягнення очікуваного результату на підставі програм, планів, мети та поставлених завдань.

2) Визначає перелік товару, які можуть бути отримані як благодійні внески на організацію основної діяльності гімназії (Додаток 1).

3) Визначає першочергові потреби в товарах, пов'язані виключно з основною діяльністю у забезпеченні здійснення пріоритетних заходів.

4) На підставі розпису бюджету підписує кошторис.

5) Доводить до благодійників деталізований перелік додаткового обсягу видатків (за видами та кількістю товарів із зазначенням вартості за одиницю), які можуть бути забезпечені за рахунок здійснення благодійної діяльності.

1.2 При наданні благодійником благодійного внеску під час виконання кошторису закладу директор гімназії здійснює наступні дії:

1) Узгоджує напрями видатків благодійного внеску у грошовій формі, визначеними благодійником, з напрямами використання бюджетних коштів за загальним фондом на цілі, встановлені бюджетними призначеннями та бюджетними асигнуваннями.

2) Визначає шляхи спрямування благодійного внеску відповідно до першочергових потреб, пов'язаних виключно з основною діяльністю закладу, якщо благодійником конкретні цілі використання коштів не визначено.

3) Щоквартально уточнює та доводить до благодійників перелік додаткового обсягу видатків (за видами та кількістю товарів із зазначенням вартості за одиницю), які можуть бути забезпечені за рахунок здійснення благодійної діяльності.

4) Повідомляє про припинення отримання благодійних внесків у разі повного забезпечення потреб гімназії.

2. Надходження благодійних внесків у грошовій формі.

Благодійні внески у грошовій формі обов'язково перераховуються благодійником на спеціальний реєстраційний рахунок з отриманням квитанції. При цьому благодійник може визначити цілі використання коштів за напрямами видатків шляхом їх зазначення у банківському документі, окремо поданої заяви директору гімназії або укладеному договору (Додаток 2).

3.Доступність інформації про формування та використання благодійних внесків.

На веб-сайті гімназії та на стендах директор гімназії оприлюднює наступний перелік інформації.

1) Наказ про здійснення благодійної діяльності.

2) Положення про здійснення благодійної діяльності

3) Порядок здійснення благодійної діяльності.

4) Перелік нормативно-правових актів, на підставі яких здійснюється благодійна діяльність.

5) Перелік нормативно-правових актів, які регулюють нормативне забезпечення навчального процесу.

6) Перелік товарів, які можуть бути отримані як благодійні внески на організацію основної діяльності закладу.

7) Об’єктивна потреба в предметах, матеріалах, обладнанні та інвентарю як різниця між належним за нормою та фактичною його наявністю.

8) Кошторис, розрахунки до кошторису, плани асигнувань загального фонду бюджету, плани надання кредитів із загального фонду бюджету, плани спеціального фонду.

9) Першочергові потреби в товарах пов’язані виключно з основною діяльністю у забезпеченні здійснення пріоритетних заходів.

10) Перелік товарів, робіт і послуг, отриманих як благодійна допомога, із зазначенням їх вартості, а також кошти, отримані з інших джерел на

останню звітну дату, не заборонених законодавством.

11) Уточнений (щоквартально) перелік додаткового обсягу видатків (за видами та кількістю товарів із зазначенням вартості за одиницю), які можуть бути забезпечені за рахунок здійснення благодійної діяльності.

4.Звіт про здійснення благодійної діяльності.

У вересні поточного року у відповідності з наказом від 23 березня 2005р. № 178 звітувати про залучення додаткових джерел фінансування навчального закладу та їх раціональне використання перед педагогічним колективом та громадськістю.

Нормативні акти, що регулюють благодійну діяльність

1. КонституціяУкраїни (ст. 41, 53)

2. Конвенція про права дитини (ст. 28, 29)

3. Закон України «Про благодійну діяльність» та благодійні організації" (ст.1, 3-7, розд.3-4)

4. Закон України «Про освіту» (ст. 61 - фінансово-господарська діяльність навчальних закладів; ст.63 - матеріально-технічна база навчальних закладів)

5. Закон України «Про загальну середню освіту» (ст.43 - утримання та розвиток матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів фінансуються за рахунок коштів засновників (власників) цих закладів)

6. Указ Президента України від 25.06.2013р. № 344/2013 «Про Національну стратегію розвитку освіти в Українна період до 2021 року"

7. Закон України «Про запобігання корупції»(ст.23)

8. Закон України «Про місцеве самоврядування» (ст. 32 - управління закладами освіти та організація їх матеріально-технічного і фінансового забезпечення здійснюється виконавчими органами місцевих рад; ст.60 - право комунальної власності, ст.63)

9. Закон України «Про громадські об'єднання» (ст.24, п.1 - про право громадського об'єднання володіти майном)

10. Закон України «Про доступ до публічної інформації» (ст.6, 14, 15, розділ IV, ст.23)

11. Закон України «Про відкритість використання публічних коштів»

12. Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (ст. 2-4,8-11)

13. Закон України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" (ст.12)

14. Бюджетний кодексУкраїни (ст.13, п.4 - власні надходження бюджетних установ, ст.71 - бюджет розвитку місцевих бюджетів; ст.78 - термін проведення розрахунків через реєстраційні рахунки; глава 14 - розмежування видатків між бюджетами, ст.103 - освітня субвенція; ст.119 - нецільове використання бюджетних коштів)

Перелік товарів, які можуть бути отримані як благодійні внески

на організацію основної діяльності Новогуйвинської гімназії

Код 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар»

- Канцелярське приладдя;

- Письмове приладдя;

- Грамоти;

- Класні журнали;

- Мапи;

- Схеми;

- Макети;

- Плакати;

- Стенди;

- Періодичні видання;

- Фізкультурний та спортивний інвентар;

- Хімікати;

Код 3000 «Капітальні видатки»;

Код 3110 «Придбання обладнання і предметів

довгострокового користування»

- Придбання оргтехніки, комп’ютерної техніки ( у тому

числі придбання програмного забезпечення, яке

передбачене разом з придбанням комп’ютерної техніки).

Згідно наказу Міністерства фінансів України № 333

від 12.03.2012 р.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ СПЛАТИ БЛАГОДІЙНИХ ВНЕСКІВ

Отримувач:

Відділ освіти Житомирської райдержадміністрації

(для Новогуйвинської гімназії )

Код класифікації доходів бюджету 25020100

Код отримувача ЄДРПОУ

02143040

Розрахунковий рахунок

31550303107030

Банк отримувача

ГУДКСУ у Житомирській області

МФО банку

811039

Призначення платежу:

Приклад:

1. Благодійний внесок для придбання мультимедійного проектора. Код бюджетної класифікації 25020100

2. Благодійний внесок.

Код бюджетної класифікації 25020100

Кiлькiсть переглядiв: 1791

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Червень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930